Info pagina

Webmaster: Jan Schnitker
jan.schnitker@gmail.com
Burgemeester de Roocklaan 34A
4611 LD Bergen op Zoom

De parentelen zijn opgebouwd aan de hand van de bidprentjes die ik mijn bezit heb. Ik pretendeer daarom ook niet om compleet te zijn. Ook in de bidprentjes komen regelmatig fouten voor controle is daarom altijd een eerste vereiste.

Bij de parentelen zijn geen bronnen vermeld. Ook is er rekening gehouden met de wet op de privacy.
Wilt u een volledige parenteel dan kunt deze aanvragen op de site met omschrijving waarom u deze wilt hebben.
U krijgt dan de volledige parenteel inclusief, afbeeldingen, bronnen, indexen, en nog levende personen.

Hoe lezen we deze parentelen In deze parentelen zijn heel veel namen, plaatsen en data opgenomen het is daarom verwarrend om uw eigen lijn te vinden.
Het makkelijkst is om via de zoekfunctie in uw browser de naam op te zoeken die u wilt hebben, hier staat een generatieletter en de bladzijde bij. Bij de vader of moeder van de persoon staat de vorige generatie met bladzijde en zo loopt u naar uw eerste voorvader.

De aktes van 1811 t/m 1814 In deze aktes vindt u alleen de data van geboorte huwelijk of overlijden. Dit komt door mijn gebrekkige kennis van de Franse taal. De datum in de bronvermelding is de geboorte- huwelijk- of overlijdensdatum, dus niet de datum van de aangifte zoals in de bronvermeldingen na 1814.

Beroep De data bij de beroepen geven aan wanneer deze voor het eerst en eventueel voor het laatst in een akte voorkomen. Het is dus zeer aannemelijk dat de desbetreffende persoon dit beroep al eerder en nog later uitoefende als staat vermeld.

Namen Voor- en achternamen komen in de diverse akten met diverse spellingen voor. In deze parenteel wordt de spelling aangehouden in de volgorde van 1 Doop- of geboorteakte 2 Huwelijksakte 3 Begraaf- of overlijdensakte Als de persoon in een ander akte voorkomt met een afwijkende naam dan wordt dit vermeld bij de voor- of achternaam en daar staat dan ook de bronvermelding waarin de afwijkende naam voorkomt.

Plaatsnamen Voor de spelling van de plaatsnamen houd ik de spelling van Wikipedia aan. Als er in de bron een afwijkende spelling aan dan wordt die aangehouden.

De data in deze parentelen is gecontroleerd maar er kunnen altijd fouten in zitten. Het is de lezer toegestaan alles uit deze parentelen vrij te gebruiken, maar ik raad aan om alles te controleren. Wel moet u rekening houden met de wet op de privacy in verband met mensen die korter dan 50 jaar geleden zijn overleden, minder dan 75 jaar zijn gehuwd en nog geen 100 jaar geleden zijn geboren.